Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την απάνθρωπη και παράνομη επίθεση του Ισραηλινού Στρατού και, μάλιστα, στα διεθνή χωρικά ύδατα, στα πλοία και τους ανθρώπους που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό της λωρίδας της Γάζας, η οποία είχε βαρύτατες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Πρόκειται για μία πράξη που δείχνει πλήρη περιφρόνηση στην αξία της ανθρώπινης ζωής, παραβιάζει προκλητικά τους θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου και βάλλει ευθέως κατά της ειρήνης στην περιοχή.
Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να καταδικάσει σαφώς τις ενέργειες αυτές του Ισραήλ και να κινητοποιηθεί άμεσα και να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια στους Έλληνες πολίτες που παράνομα συνέλαβε και κατακρατά το Ισραήλ και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Επίσης, ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς για τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ και να λάβει πρωτοβουλίες, αφενός, για την καταδίκη των ενεργειών αυτών από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα και, αφετέρου, για να παύσει οριστικά ο απάνθρωπος και αντίθετος με το διεθνές δίκαιο αποκλεισμός των κατοίκων της λωρίδας της Γάζας.

Σχόλια