Ψήφισμα του ΔΣΘ για τα παραδικαστικά κυκλώματα

0

Την παύση της συντεχνιακής αντιμετώπισης φαινομένων προαγωγών πρόδηλα ανεπαρκών δικαστών από την ηγεσία της Δικαιοσύνης ζητάει με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σε συνεδρίασή του ο Σύλλογος συζήτησε όλα τα θέματα της Δικαιοσύνης που απασχολούν τα ΜΜΕ εκφράζοντας την ανησυχία του προς το υπουργείο και την ηγεσία της Δικαιοσύνης καθώς και προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Με το ψήφισμα ζητείται, μεταξύ άλλων, η απομάκρυνση των ακατάλληλων δικαστών άμεσα με νομοθετική ρύθμιση και με υπόδειξη του ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και η ουσιαστική λειτουργία του θεσμού των επιθεωρητών δικαστών και δικαστηρίων, με εγκατάσταση επιθεωρητή στη έδρα κάθε δικαστικής περιφέρειας και άσκηση των καθηκόντων του σε στενή συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαρούφας σε δηλώσεις του τόνισε: «Το πρόβλημα δεν λύνεται με κινήσεις πανικού και μεταθέσεις στο μέσον του δικαστικού έτους. Θεσμικά θα υποβάλουμε προτάσεις στην επιτροπή που όρισε το υπουργείο για τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων. Το προαπαιτούμενο κάθε λύσης είναι η αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου των δικηγορικών συλλόγων».

Σχόλια