Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ελληνικά δάση

0

Σε ψήφισμα προχώρησαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την πρακτική νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση.

Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου με 342 ψήφους υπέρ και 274 κατά και 20 αποχές, ενέκριναν τροπολογία των Πρασίνων με την οποία «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την πρακτική νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές που δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση».

Στο ψήφισμα γίνεται απολογισμός του καταστροφικού έργου των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενώ οι ευρωβουλευτές ζητούν «να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του ελληνικού Συντάγματος», αναφερόμενοι στη διαδικασία αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης σε χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ για την αποκατάσταση της καλλιεργήσιμης γης και να δημιουργηθεί ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα μπορεί να αντιδρά αμέσως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια