Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την πολιτική δίκη

0

Ψηφίστηκε επί της αρχής κα μάλιστα με ευρεία συναίνεση το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και την βελτίωση στην απονομή της πολιτικής Δικαιοσύνης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου,  το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν φιλοδοξεί να δώσει μία συνολική απάντηση στο χρόνιο πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης, δίνει, όμως, μία απάντηση στο αίτημα για ορθότερη, ταχύτερη και ουσιαστική απονομή της, στο πολιτικό τμήμα της.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, είναι έργο δύο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, οι οποίες έλαβαν υπόψη τους και αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και προανήγγειλε την συγκρότηση Επιτροπής στο πλαίσια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία θα προβεί σε συνολική αποτίμηση όλων των νομοθετημάτων που στο παρελθόν είχαν τον ίδιο στόχο, ώστε να επιτύχουμε  «να έχουμε μία ευέλικτη και γρήγορη σε χρόνους απονομής Δικαιοσύνη, να δούμε πού εστιάζεται το πρόβλημα και να μπούμε όχι μόνο σε διορθωτικές παρεμβάσεις, αλλά σε ριζικές τομές».

 

Σχόλια