Ψηφίστηκε η διάταξη παραχώρησης σε ιδιώτες του περιβάλλοντος χώρου του Ζαππείου

0

Ψηφίστηκε χθες από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η διάταξη με την οποία μπορεί να εκχωρείται ο περιβάλλων χώρος του Ζαππείου σε ιδιώτες Η διάταξη προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορεί να παραχωρείται έτσι το Ζάππειο. Δεν μπορείτε να στερείτε από τους πολίτες και τους επισκέπτες έναν σημαντικό χώρο πρασίνου και περιπάτου» σημείωσε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣOΚ Α.Μακρυπίδης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εκμισθωθεί το πράσινο, παρά μόνον οι αίθουσες και οι ασφαλτόστρωτοι χώροι» υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το Δημόσιο καθυστέρησε να προχωρήσει στη δυνατότητα ημερήσιας ενοικίασης των χώρων του Ζαππείου και σε ιδιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ρύθμιση προωθείται ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Oλυμπιακών Κληροδοτημάτων, καθώς πρέπει να καλυφθούν τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του Ζαππείου που είναι τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά και όλες οι ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισης του Μεγάρο.