Ψηφίστηκε η τροπολογία για την άυξηση των οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών και τη μείωση του χρόνου φοίτησης στη Σχολή Δικαστών

0

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αύξηση από 1-2-2014, κατά σαράντα επτά του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών καθώς και τη μείωση του χρόνου φοίτησης στη Σχολή Δικαστών για τους σπουδαστές του διαγωνισμού του 2013 σε 11 μήνες (αντί 16 μήνες).

Πιο συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών ως εξής:

1. Κατά (1) μία των Προέδρων Εφετων
2. Κατά (40) σαράντα οι θέσεις των Εφετών
3. Κατά (7) επτά οι θέσεις Αντεισαγγελέων

Η αύξηση των θέσεων επισπεύδεται με την τροπολογία γαι την 1η Φεβρουαρίου 2014 αντί της 1ης Ιουλίου 2015 που είχε προβλεφθεί με τον Ν.4186/2013.

Αντίστοιχα, μείωνεται απο 16 σε 11 μήνες ο χρόνος φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για τους σπουδαστές του διαγωνισμού του 2013. Σε σχετική της ανακοίνωση, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ανταποκρίθηκε στο αίτημά της “ώστε αφ΄ενός μεν να μπορέσει να επιταχυνθεί η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων (κακουργημάτων) στα Εφετεία, στα οποία και κυρίως στο Εφετείο Αθηνών, έχει δημιουργηθεί ασφυκτική κατάσταση, αφετέρου δε, με τη μείωση του χρόνου φοίτησης της 20ης σειράς της Σχολή Δικαστών, θα καταστεί δυνατόν να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στον πρώτο βαθμό, από τις αντίστοιχες προαγωγές των θέσεων του δεύτερου βαθμού.” Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει το αίτημα της και για αύξηση των οργανικών θέσεων του πρώτου βαθμού.