Ψηφίστηκε κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη

0

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την εξασφάλιση της διαφάνειας και του εσωτερικού ελέγχου στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας διευκρίνισε ότι ήδη ολοκληρώνεται η συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης, όπως το σύστημα διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων και εισαγγελιών, οι κρίσεις και προαγωγές των δικαστικών λειτουργών, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις των μεταθέσεων των δικαστών, και υποσχέθηκε ότι, εντός τριών ή τεσσάρων μηνών, θα υπάρξει πόρισμα και επακόλουθο νομοθέτημα, που θα τεθεί υπ όψιν της Βουλής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε: «Πιστεύω στην ανάγκη της αυστηροποίησης για την αντιμετώπιση των νοσηρών αυτών φαινομένων. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να παρέμβουμε κατά τον τρόπο που παρεμβαίνουμε… Αυτή την ώρα πρέπει να δώσουμε συνολικά στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν είναι διατεθειμένη άλλο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά της διαφθοράς, αδρανούσα».

Σχόλια