Ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ

0

Ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής τα άρθρα του νομοσχεδίου για τον νέο ΚΟΚ, εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μ.Λιάπης, τοποθετούμενος επί των άρθρων του νομοσχεδίου, κάλεσε όσους μιλούν για χαράτσι λόγω της αύξησης των προστίμων, να κοστολογήσουν δημοσίως τη ζωή των παιδιών που κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ χαρακτήρισε την σημερινή εικόνα, που παρουσιάζει η οδική ασφάλεια στη χώρας μας, απογοητευτική και θλιβερή.

Ο κ. Λιάπης, υποστήριξε εξάλλου, ότι η μη ομόφωνη στάση της Βουλής απέναντι στο νέο ΚΟΚ στερεί από τον πολίτη την πεποίθηση ότι η Πολιτεία σύσσωμη μεριμνά για το δικό του καλό.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Κ.Ρόβλιας τόνισε, ότι ναι μεν θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο ΚΟΚ, ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις διοικητικές ποινές «που πονάνε περισσότερο» τα υψηλά εισοδήματα, ώστε το νομοσχέδιο να αποφύγει τον χαρακτηρισμό του εισπρακτικού και στερούμενου πολιτικής για τα θέματα οδικής ασφάλειας.

Σχόλια