Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για τις φυλακές Γ’ Τύπου

0

Το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου κ.α. διατάξεις», το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις σχετικά με την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου με 52 ψήφους υπέρ και 48 κατά, σε σύνολο 100 ψηφισάντων βουλευτών.

Υπέρ του άρθρου 1 που αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους για κρατούμενους σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, τάχθηκαν 56 βουλευτές και κατά 44 βουλευτές, ενώ κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε αναφορά στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», τονίζοντας τις πληροφορίες ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο υπουργός καταλόγισε σε βουλευτές ότι ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο ή δεν το κατανόησαν διότι -όπως είπε- άκουσε εισηγήσεις που έκαναν έναν θλιβερό συμψηφισμό, που ταυτίζουν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία με τη νομοθετική λειτουργία μιας δημοκρατικά συγκροτούμενης Βουλής.

 

www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8443087.pdf