“Ψυγεία”, το Ειρηνοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας

0

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία της ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στο Εφετείο και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με παλτό και γάντια….καθώς δεν λειτουργεί η θέρμανση και στα δύο κεντρικά δικαστήρια.   Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου καλείται να δώσει «λύσεις σε πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας, αφού στα σύνθετα φάνηκε πολιτικά λίγος».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ «στο Εφετείο και στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και σε πάρα πολλά δικαστικά κτίρια της χώρας, με θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, δεν λειτουργεί κανένα σύστημα θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες τριτοκοσμικές, με μπουφάν και γάντια». Αυτό συμβαίνει γιατί «στο Εφετείο Αθήνας και στο Ειρηνοδικείο Αθήνας έχει βγει εκτός λειτουργίας ένα μεγάλο τμήμα του κλιματισμού του κτιρίου, με αποτέλεσμα ακροατήρια και γραφεία να θυμίζουν “ψυγεία”».

Τέλος, η ΔΑΚΕ δικαστικών υπαλλήλων επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, «αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, αφού θα επιταχύνει τη Δικαιοσύνη, χωρίς υπαλλήλους και υποδομές με τη μεταφορά ύλης στα Ειρηνοδικεία που υπολειτουργούν και στενάζουν από έλλειψη υποδομών και δικαστικών υπαλλήλων, θα πρέπει πλέον να σταθεί δίπλα μας και σε πιο “ασήμαντα” θέματα, όπως οι συνθήκες εργασίας δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών και διαδίκων».

Σχόλια