ΔΕΚ: Καταδίκη της Ελλάδος για τα αστικά λύματα

0

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας για τη συλλογή, την επεξεργασία και την απόρριψη των αστικών λυμάτων καθώς και των λυμάτων από ορισμένους βιομηχανικούς τομείς.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα δε μερίμνησε ώστε 23 οικισμοί να διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων και/ ή συστήματα επεξεργασίας τους.
Πρόκειται για τους οικισμούς της Αρτέμιδας, της Χρυσούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Κατερίνης, του Κορωπίου, της Λευκίμμης, του Λιτόχωρου Πιερίας, των Μαλίων, του Μαρκόπουλου, των Μεγάρων, της Νέας Κυδωνίας Κρήτης, της Ναυπάκτου, της Νέας Μάκρης, της Παροικιάς Πάρου, του Πόρου-Γαλατά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης (τουριστική ζώνη), της Τρίπολης, της Ζακύνθου και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, της Έδεσσας και της Καλύμνου.
Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 91/271/ΕΟΚ: «τα κράτη μέλη μεριμνούν, ώστε όλοι οι οικισμοί να διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων και τα αστικά λύματα να υποβάλλονται σε δευτεροβάθμια ή σε ισοδύναμη επεξεργασία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 το αργότερο, για τους οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 15.000».

Σχόλια