Δέκα υποψήφιοι, 11 συνδυασμοί στην εκλογική αναμέτρηση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

0

Στις κάλπες προσέρχονται στις 24 και 25 του μηνός, 41.460 δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη των ηγεσιών στους δικηγορικούς συλλόγους.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατέρχονται δέκα υποψήφιοι και 11 συνδυασμοί. Στις 48 κάλπες που θα στηθούν για τις εκλογές αναμένεται να προσέλθουν 20.281 δικηγόροι.

Ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Παξινός, επικεφαλής της «Δικηγορικής Παρουσίας», χωρίς να έχει λάβει το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ., φιλοδοξεί να επανακτήσει, για άλλη μία τριετία, το αξίωμα του προέδρου.

Βασικός αντίπαλός του φέρεται ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, Δ. Βερβεσός, γενικός γραμματέας του ΔΣΑ, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Δικηγόρων».

Και οι δύο αντιμετωπίζουν υποψηφίους με συγγενείς πολιτικές αναφορές, καθώς στη φετινή αναμέτρηση εμφανίζεται για πρώτη φορά, με δικό του ψηφοδέλτιο, «Ώρα Δικηγόρων», ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Μ. Ζαφειρόπουλος (από τον χώρο της Ν.Δ.), και ο Ν. Κανελλόπουλος, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος κατέρχεται με τον συνδυασμό «Δικαιόραμα Δικηγόρων» (ΠΑΣΟΚ).

Από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέρχεται και τρίτος υποψήφιος, ο κ. Χ. Αναλυτής («Δικηγορική Ανανέωση»), ενώ από τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ. προέρχονται ο σύμβουλος του ΔΣΑ κ. Δ. Χατζημιχάλης («Δικηγορικός Σύνδεσμος») και ο κ. Δ. Τσούγκος.

Από τον χώρο του ΚΚΕ υποψήφιος για δεύτερη τριετία είναι Ε. Κοκκινάκης, που ηγείται του ψηφοδελτίου «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων».
Ρυθμιστικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση φαίνεται ότι θα διαδραματίσει ο κ. Θ. Σχινάς, που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων», ο οποίος έλαβε τη σκυτάλη από τον κ. Α. Ρουπακιώτη, εκλεγμένο δύο φορές στην προεδρία του ΔΣΑ.

Επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή» κατεβαίνει ο Π. Γαλετσέλης, άλλοτε υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ, ενώ ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Γ. Μαραγκός και ως «μεμονωμένοι» υποψήφιοι πρόεδροι οι κ. Α. Ηλίας και Α. Συρμπόπουλος.

Χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνει η «Αδέσμευτη Δικηγορική Συσπείρωση» στην οποία μετέχει ο Δ. Φίλης, καθώς και οι συνδυασμοί «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθηνών» και οι «Δικηγόροι σε Κίνηση».

Σχόλια