Δεκάδες μηνύσεις δικηγόρων κατά της ΕΛ.ΑΣ

0

Δεκατέσσερις δικηγόροι, οι οποίοι είναι μέλη της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών μηνύσεις για αξιόποινες πράξεις κατά μελών της ελληνικής αστυνομίας.
Στόχος της Νομικής Ομάδας Βοήθειας είναι η παροχή των υπηρεσιών τους στους πολίτες που μετέχουν στις διαδηλώσεις.
Οι 14 δικηγόροι προσήχθησαν στην Ασφάλεια μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Παρασκευής. Αρχικώς οι δικηγόροι είχαν μεταβεί στην οδό Ασκληπιού για να προσφέρουν νομική βοήθεια σε εγκλωβισμένους διαδηλωτές.
«Οι δικηγόροι, έπειτα από τηλεφωνική ειδοποίηση, έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να διαπραγματευθούν με τους αστυνομικούς τον απεγκλωβισμό των διαδηλωτών. Δεν έγινε καμία επίθεση στην Αστυνομία. Αντί όμως να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος, οι δικηγόροι βρέθηκαν στην κλούβα των ΜΑΤ» δήλωσε στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων της Αθήνας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.
Οι δεκατέσσερις δικηγόροι αναμένεται να ενημερώσουν σήμερα και επισήμως τα θεσμικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Τα μέλη της Ομάδας Νομικής Βοήθειας καταγγέλλουν ότι παρέμειναν στην Ασφάλεια για περισσότερες από τρεις ώρες χωρίς να ενημερωθούν για το λόγο της κράτησής τους, ενώ επιπλέον στερήθηκαν την πρόσβαση σε συνήγορο.

Σχόλια