Δεκτή η αγωγή Τσοχατζόπουλου κατά του Spiegel

0

Δεκτή έγινε από το Τριμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου η αγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά του γερμανικού περιοδικού Spiegel επειδή είχε δημοσιεύσει στις 1-2-2004 άρθρο το οποίο άφηνε υπόνοιες αθέμιτης εμπλοκής του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης “”Λέοπαρντ-2″” από τον ελληνικό στρατό.

Το Δικαστήριο με προσωρινώς εκτελεστή απόφασή του, χαρακτηρίζει παράνομο, αναληθές και αναπόδεικτο το σχετικό άρθρο το οποίο τραυματίζει την προσωπικότητα και το ήθος του ενάγοντα και απαγορεύει εφεξής στο περιοδικό την επανάληψη των επίμαχων αναφορών και διατυπώσεων επί ποινή προστίμου 250.000 ευρώ ή φυλάκισης 6 μηνών. Ταυτόχρονα το περιοδικό υποχρεούται να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της εκδίκασης της αγωγής, τα οποία ανέρχονται στα 100.000 ευρώ.

Το περιοδικό δικαιούται να ασκήσει έφεση μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση της απόφασης, ενώ από την πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλου εκκρεμεί δυνητικά η κατάθεση νέας αγωγής με το αίτημα της αποκατάστασής του μέσω ανασκευής του δημοσιεύματος όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος περί τύπου και της καταβολής αποζημίωσης.

Σχόλια