spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (04/12/2009)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (04/12/2009)

spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του (αρ. 106) στις 03/12/2009 ομόφωνα έλαβε την απόφαση να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ για την εικόνα που παρουσίαζε για δύο ημέρες (2 & 3 Δεκεμβρίου 2009) το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει διεξαγωγής συγκεκριμένης ποινικής δίκης.
Η παρουσία ανδρών των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου, με οπλισμό και συνεχείς και αδιάκριτους ελέγχους ιδιωτών και δικηγόρων δημιούργησε μια απαράδεκτη ατμόσφαιρα και πρόβλημα στη συνολική λειτουργία των δικαστηρίων, που έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΖΗΤΑ από τους αρμόδιους να διερευνήσουν το γεγονός και να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.
Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στους κ.κ.: 1) Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 2) Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 3) Πρόεδρο Αρείου Πάγου, 4) Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, 5) Πρόεδρο Τριμελούς Συμβουλίου Εφετείου Θεσσαλονίκης, 6) Προϊστάμενο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, 7) Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, 7) Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

spot_img

Lawjobs