Δεν αλλάζει το ωράριο των Δικαστηρίων, τονίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

0

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες, αλλά και με την παράταση του ωραρίου τους κατά μία ώρα.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης Π.Πανούρης δήλωσε ότι «ουδέποτε προτάθηκε θέμα λειτουργίας των δικαστηρίων τα Σάββατα και τις Κυριακές, όπως κάποιοι ευφάνταστοι ισχυρίστηκαν».

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκε δημοσίευμα , σύμφωνα με το οποίο στα σχέδια του Υπουργείου είναι η κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ότι τα δικαστήρια θα λειτουργούν και κατά τις ημέρες αργίας, ενώ το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται κατά μία ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο όγκος των υποθέσεων και να επισπευσθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την πραγματοποίηση δίωρης διακοπής των εργασιών των Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και πανδικαστική συγκέντρωση στις 25 Νοεμβρίου 2004, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 12-30 – 14.30, επιδιώκοντας λύση στα πορβλήματα της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της.

Σχόλια