Δεν προκύπτουν ευθύνες για τους δικαστικούς στην Κρήτη

0

Δεν προέκυψε ευθύνη δικαστών για απαλλακτικές αποφάσεις σε υποθέσεις ναρκωτικών, που εκδικάστηκαν στην Κρήτη, υποστήριξε από τα Χανιά ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Συμβουλίου Επιθεώρησης Δικαστηρίων Δημήτρης Κυριτσάκης.

Ο κ. Κυριτσάκης επεσήμανε ότι για υποθέσεις ναρκωτικών πάρθηκαν από τους δικαστές της Κρήτης σημαντικές αποφάσεις, και, όπως τόνισε, πολλές δικογραφίες για υποθέσεις ναρκωτικών μετά τα γεγονότα των Ζωνιανών πέρασαν ξανά από το μικροσκόπιο της αρμόδιας δικαστικής υπηρεσίας και κυρίως αυτές των τελευταίων 10 ετών που εκδικάσθηκαν και σε δεύτερο βαθμό.

«Υπήρξαν και απαλλακτικές αποφάσεις πράγματι, ορισμένες όμως, από ό,τι από την έρευνα, που έγινε σε βάθος δεκαετίας προέκυψε ότι βγήκαν απαλλακτικές διότι τα στοιχεία τα οποία έφθασαν στο ακροατήριο στο εφετείο, ήταν διαφοροποιημένα από πλευράς καταθέσεων των μαρτύρων και γενικότερα των στοιχείων. Ορισμένοι εκ των συναδέλφων έχουν αποχωρήσει και ως προς αυτούς βέβαια δεν προχώρησε η έρευνα. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία να θεμελιώνουν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, για αυτό ακριβώς, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, όχι από λόγους επιεικείας ούτε από λόγους συγκάλυψης αλλά επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Κυριτσάκης.

Σχόλια