Δεν συγχωρεί τη 17Ν η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν

0

Με τη φράση «Εγώ τους προκάλεσα τότε. Δεν είχα καμία απάντηση. Τώρα ζητούν συγγνώμη; Δεν υπάρχουν για μένα αυτοί οι άνθρωποι» έκλεισε την κατάθεσή της στη δευτεροβάθμια δίκη της 17Ν η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα, αρνούμενη να συγχωρέσει αυτούς που ευθύνονται για το θάνατο του γιου της.

Συμπλήρωσε δε, ότι θα υπάρξει Θεία δίκη για το θάνατο του γιου της.

Η κ. Αξαρλιάν μίλησε για το χαμό του παιδιού της από τη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε το 1992 στο Σύνταγμα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Περιγράφοντας τη στιγμή της έκρηξης, ανέφερε ότι άκουσε ένα εκκωφαντικό θόρυβο και τόνισε ότι δεν πήγε το μυαλό της πως θα είχε συμβεί κάτι σ αυτό τον πολυσύχναστο δρόμο. «Φώναξα: Τρέξτε για το Θάνο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η κ. Αξαρλιάν επισήμανε ότι ο γιος της ήταν ο 31ος στη σειρά των θυμάτων της 17Ν και τόνισε ότι πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια για να υπάρξει μια μέρα μνήμης για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ο Θάνος θα ζούσε, εάν υπήρχε ασθενοφόρο κοντά, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, διότι το παιδί της ήταν κομματιασμένο. Όπως είπε, μόνο το πρόσωπο του Θάνου δεν είχε πάθει τίποτα και έμοιαζε σαν να κοιμόταν.

Επιπλέον, τόνισε ότι κατά την άποψή της ο γιος της έγινε θυσία και ανέφερε ότι αμέσως μετά τη δολοφονία είχε ζητήσει από τους δράστες να καταθέσουν τα όπλα, λέγοντας ότι σε αντάλλαγμα δίνει τη ζωή της. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ζήτησε και συγγνώμη, επειδή είχε καταραστεί τους δολοφόνους του παιδιού της.