Δένδιας: “Καμία χαλάρωση λόγω των αργιών”

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε χθες σύσκεψη με τους διευθυντές φυλακών όλης της χώρας και τους ζήτησε να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων με αφορμή τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα.

Εξέφρασε, επίσης, την πρόθεσή του να επισκεφθεί όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ώστε να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ένα από αυτά.

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τη συνεργασία σας, ειδικά τις άγιες αυτές ημέρες. Μαζί με τις προσωπικές μου ευχές για Καλό Πάσχα, σας δηλώνω την επιθυμία μου να νιώσουν οι κρατούμενοι ότι αποτελούν πραγματικά μέρος του κοινωνικού συνόλου και ότι η πολιτεία δεν αδιαφορεί για αυτούς», τόνισε ο κ. Δένδιας στους διευθυντές των φυλακών.

Επέστησε ακόμη την προσοχή των διευθυντών των καταστημάτων κράτησης στον τομέα της ασφάλειας των φυλακών και ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή «χαλάρωση» λόγω των αργιών.

«Πρέπει η προσοχή μας και η επαγρύπνηση να βρίσκονται στο 100%. Εσείς είστε οι πυλώνες του σωφρονιστικού μας συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχόλια