Δενδρινός: Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

0

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του, για το σύστημα ασφάλειας C4I, ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens.

Η απολογία του Δ. Δενδρινού διήρκεσε περισσότερες από πέντε 5 ώρες και επικεντρώθηκε στην κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I που ανατέθηκε στην αμερικανική εταιρία SAIC με υπεργολάβο την Siemens.

Ο κ. Δενδρινός παρέδωσε στην ανακριτή απολογητικό υπόμνημα στο οποίο τονίζει ότι η Siemens παρέδωσε έγκαιρα όποιο έργο της σύμβασης ανέλαβε. Αναφέρει επίσης ότι δεν γνωρίζει τίποτε για «μαύρα ταμεία» της Siemens και τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία. Ανακριτής και εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογίας επέβαλαν στον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της Siemens χρηματική εγγύηση 800.000 ευρώ, που πρέπει να κατατεθεί μέχρι της 26 του μηνός, καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα 3 φορές το μήνα.

Εν τω μεταξύ, διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε βάρος 21 προσώπων εξέδωσε ο εισαγγελέας Λεωνίδας Νικολόπουλος για την υπόθεση της Siemens. Οι διατάξεις αφορούν το σκέλος της υπόθεσης που σχετίζεται με τη σύμβαση μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ για τα ψηφιακά κέντρα του Οργανισμού.

Σχόλια