Δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης για Δικαστικό μέγαρο και φυλακές στη Χίο

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου και με συμμετοχή του βουλευτή Χίου, κ. Ν. Μηταράκη.

0

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας alithia.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κ.Τσιάρας δεσμεύτηκε  σε συνάντηση που είχε  με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα Ανθίππη Ζαννάρα, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι θα δρομολογηθούν τα έργα για το  Δικαστικό Μέγαρο και την ανέγερση νέων φυλακών στο νησί της Χίου.

Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, συζητήθηκαν τα εξής θέματα, όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου ο υφυπουργός:

“-Η ανάγκη περαίωσης του έργου κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδείξει πρωτοφανή αδράνεια, καθώς δεν έκανε απολύτως τίποτα επί πέντε χρόνια.

Η ανάγκη άμεσων και αναγκαίων επισκευών στο υπάρχον κτήριο, για το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, έχει ήδη διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια. Υπενθυμίζεται ότι η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την κτιριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των δικαστηρίων με επιπλέον προσωπικό

Το μείζον ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση των φυλακών της Χίου.

Τόσο το θέμα του νέου δικαστικού μεγάρου, όσο και το ζήτημα των φυλακών της Χίου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού. Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη δρομολόγηση και των δύο έργων.”

 

Σχόλια