Δέσμευση Χατζηγάκη για ίδρυση νέων εφετείων

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία των τεσσάρων νέων εφετείων, σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Χαλκίδα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν, μέσα από συναίνεση και δημοκρατικό διάλογο, οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες.
Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου για την καθυστέρηση της ίδρυσης εφετείου στο Ηρακλείου, ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει σε σύγκρουση τους δύο νομούς Χανιά και Ηράκλειο.
Από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος, κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν προχωρά στην ίδρυση του εφετείου στο Ηράκλειο, γιατί αντιδρούν βουλευτές της ΝΔ.
«Πορευόμαστε με αίσθημα ευθύνης και δημοκρατικής συναίνεσης χωρίς λαϊκισμούς και εντυπώσεις για ένα κρίσιμο ζήτημα που μπορεί να δημιουργήσει συγκρούσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε πόλεμο μεταξύ Χανιωτάκιδων και Ηρακλιωτάκιδων. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να βάλει τους δυο νομούς να έρθουν σε σύγκρουση. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση μέσα από τη συναίνεση, χωρίς λαϊκισμούς. Χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχραιμία. Επανηλλειμένα έχει τονιστεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προωθηθούν και τα 4 νέα εφετεία. Το θέμα όμως αυτό, σχετίζεται με πολλές παραμέτρους. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με όλους τους παράγοντες», τόνισε ο κ. Χατζηγάκης.
« Άλλα λέτε το πρωί στους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων που σας συναντούν και άλλα λέτε εδώ στη Βουλή, ότι και τα 4 εφετεία θα προχωρήσουν μαζί”, είπε ο κ. Αλαβάνος.

Σχόλια