Διαβαλκανική Διάσκεψη Δικηγορικών Συλλόγων

0

Με τη συμμετοχή εθνικών και περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων από συνολικά εννέα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και συλλόγων από τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα, αρχίζουν, το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, οι 3ήμερες εργασίες της 1ης Διαβαλκανικής Διάσκεψης Δικηγορικών Συλλόγων.
Η Διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με διοργανωτή τον Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Μανόλης Λαμτζίδης, έκανε λόγο για ιστορική πρωτοβουλία και εξέφρασε την ευχή να εδραιωθεί ως θεσμός. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Λαμτζίδης και στην παρθενική συνύπαρξη εκπροσώπων της Ένωσης Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων με συναδέλφους τους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
Κατά τη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα θέματα: “Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η επίδρασή της στις εθνικές νομολογίες και νομοθεσίες”, “Ο θεσμικός ρόλος των Δικηγορικών Συλλόγων στα εθνικά κράτη” και “Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, ενώ μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, στην οποία θα απονεμηθεί και τιμητική διάκριση.

Σχόλια