Διαψεύδει το ΣτΕ τις δηλώσεις για τις αντιπυρικές ζώνες

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία εκφράζει τη λύπη της για τη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά στη Ρόδο και τη συμπαράστασή της προς τους κατοίκους του νησιού, ενώ ταυτόχρονα διαψεύδει δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ΣτΕ δεν επέτρεψε τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά στη Ρόδο και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της νήσου.

Σχετικά με δηλώσεις ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών διευκρινίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αντιθέτως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει επανειλημμένα κρίνει ότι είναι όχι απλώς νόμιμη, αλλά επιβεβλημένη η λήψη μέτρων για την αντιπυρική προστασία των δασικών εκτάσεων. Όπως προβλέπει η νομοθεσία, τα μέτρα αυτά πρέπει να καθορίζονται με βάση ειδικά προγράμματα και διαχειριστικές μελέτες που εκπονούνται από ειδικούς επιστήμονες δασολόγους και από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες».

Σχόλια