Διάλεξη με θέμα: Ανάπτυξη της Ταϊλανδικής Διοικητικής Δικαιοσύνης και του Ταϊλανδικού Διοικητικού Δικαίου

0

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου διοργανώνει διεθνή διάλεξη την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006, στις 7.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του στο Κολωνάκι (Αχαιού 16, Δεξαμενή) με ομιλητή τον καθηγητή κ. Ackaratorn Chularat, Πρόεδρο του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Ταϊλάνδης με θέμα:

Ανάπτυξη της Ταϊλανδικής Διοικητικής Δικαιοσύνης και του Ταϊλανδικού Διοικητικού Δικαίου.

Ο κος Chularat, ο οποίος για πρώτη φορά δίνει διάλεξη στην Ελλάδα, έχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις στη χώρα του αλλά και διεθνώς για το νομικό του έργο και τις ανατρεπτικές αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Ταϊλάνδης κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ειδικότερα, ανακηρύχθηκε το ‘Πρόσωπο της Χρονιάς 2005’ από την εγκυρότερη εφημερίδα της Ταϊλάνδης ‘The Nation’, ενώ το Πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ ανακήρυξε το Διοικητικό Δικαστήριο ως το πιο αξιόπιστο Ταϊλανδέζικο κρατικό όργανο για το 2005.

Πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά διάλεξη που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου από κοινού με τον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο μιας σειράς διεθνών διαλέξεων στη μνήμη του εκλιπόντος Καθηγητή Ιωάννη Αναστόπουλου.

Η διάλεξη θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κ. Ασπασία Γιαννοπούλου στο τηλέφωνο 210 72 58801 και ηλεκτρονικά στο agianno@eplc.gr