Διαμαρτυρία δικηγορικού συλλόγου για τις καθυστερήσεις

0

Σε διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών προέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον «συγκεκριμένων δικαστών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ η στάση αυτή μερίδας δικαστών ειδικότερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει «υπερβεί τα εσκαμμένα».
Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα προβεί σε μορφές διαμαρτυρίας και αποχής από τις δικασίμους, στην σύνθεση των οποίων μετέχουν συγκεκριμένοι δικαστές.
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, για πολλοστή φορά, στιγματίζει την βραδύτητα απονομής της δικαιοσύνης, στο σκέλος που αυτή αφορά στην χαλαρότητα με την οποία μερίδα δικαστικών λειτουργών επιτελεί το καθήκον της, ως προς τους χρόνους και την ποιότητα των εκδιδομένων αποφάσεων.
»Η στάση της μερίδας των δικαστών αυτών ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει ‘υπερβεί τα εσκαμμένα’, έχει προκαλέσει τους Αθηναίους δικηγόρους, αλλά κυρίως τον Έλληνα πολίτη που ταλαιπωρείται από τις πολυδαίδαλες χρονοβόρες και δαπανηρές ή ψυχοφθόρες γι’ αυτόν δικαστικές διαδικασίες».
Η ανακοίνωση εξηγεί ότι ο ΔΣΑ έχει το θάρρος να επισημαίνει και να στιγματίσει δημόσια τις συμπεριφορές που πλήττουν την «ταλαιπωρημένη απονομή της δικαοσύνης». Επειδή υπήρξε ανέκαθεν αρωγός σε μία σειρά δικαίων αιτημάτων των Ελλήνων δικαστών.

Σχόλια