Διαμαρτυρία ΔΣΑ για τον αποκλεισμό δικηγόρων από τα κέντρα υποδοχής αλλοδαπών

0

Με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, “”εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του, για τον αποκλεισμό του από την ομάδα εργασίας των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, ΚΕ.Π.Υ. των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα””.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “”στην ομάδα εργασίας αυτή, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συμμετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και Μ.Κ.Ο., η συμμετοχή δε δικηγόρων μελών του ΔΣΑ είναι απαραίτητη, αφού δεκάδες μέλη μας εργάζονται πρακτικά και επιστημονικά σε θέματα διεθνούς προστασίας, ασύλου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων””.
Επιπλέον, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι: “”ο ρόλος του δικηγόρου είναι του υπερασπιστή των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ημεδαπών και αλλοδαπών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας και ο αποκλεισμός του ΔΣΑ από την Επιτροπή αυτή είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος, όταν μάλιστα η προσφορά εργασίας των δικηγόρων εκπροσώπων μας στις Επιτροπές αυτές είναι εθελοντική, ανιδιοτελής και χωρίς καμία αποζημίωση””.

Σχόλια