Διαμαρτυρία για σύλληψη δικηγόρου

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του σε δικηγόρο, μέλος του και καταγγέλλει « την παράνομη σύλληψη, την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντά της, δηλαδή την υποβολή εγγράφων για έκδοση άδειας παραμονής αλλοδαπού μετανάστη, επειδή κάποιο από αυτά κρίθηκε πλαστό, και στη συνέχεια την κράτηση, καθώς και την εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον της δικηγόρου, που έλαβε χώρα στα μέσα Αυγούστου από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, η «ενέργεια αυτή, την οποία πληροφορηθήκαμε από χθεσινό δημοσίευμα, συνιστά κρούσμα έλλειψης σεβασμού στο θεσμικό και κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου και ταυτόχρονα σημείο αυταρχικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, ιδίως απέναντι σε αλλοδαπούς και δικηγόρους».
Και συνεχίζει ο ΔΣΑ: «Η εκ των υστέρων απελευθέρωση και δικαίωση της συναδέλφου από τον αρμόδιο εισαγγελέα διόλου δεν αναιρεί τις παραπάνω αυταρχικές συμπεριφορές». Ο ΔΣΑ «καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ασκήσει την επιβαλλόμενη εποπτεία στους αστυνομικούς και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δικηγόροι θα συνεχίσουν απτόητοι από κάθε κρούσμα αυθαιρεσίας να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών».
Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σχόλια