Διαμαρτυρία της Ένωσης Εισαγγελέων για αφίσα του ΠΑΣΟΚ

0

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τον τίτλο “Ποιους καλύπτουν η κυβέρνηση και οι εισαγγελείς της”.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

1. Αρχικά επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει εκ μέρους μας καμία διάθεση αντιπαράθεσης με οποιοδήποτε από τα πολιτικά κόμματα, το θεσμικό ρόλο των οποίων στη λειτουργία της δημοκρατίας μας σεβόμαστε απόλυτα.

2. Είμαστε, ωστόσο, υποχρεωμένοι να εκφράσουμε δημοσίως την έντονη διαμαρτυρία μας για τη συγκεκριμένη αφίσα και ειδικά για την αόριστη αναφορά της σε Εισαγγελείς της Κυβέρνησης. Η αναφορά αυτή είναι πρόδηλα άστοχη και ατυχής και μάλιστα – ιδίως εν όψει της αοριστίας και της γενίκευσης που εκπέμπει – προσβάλλει το σύνολο των εισαγγελέων της χώρας.

3. Καλούμε, τέλος, όλα τα πολιτικά κόμματα – ανεξαρτήτως πολιτικών συγκυριών και καταστάσεων – πέραν από την κατά καιρούς δριμεία κριτική που ασκούν, να συμβάλλουν, με ουσιαστικές προτάσεις και με την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, στην αναβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών, που μοχθούν καθημερινά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου με μοναδικούς γνώμονες το νόμο και τη συνείδησή τους.

Σχόλια