Διϊστανται οι απόψεις για την ανέγερση ναού στον Άρειο Πάγο

0

Την άμεση ανέγερση ιερού ναού στον περιβάλλοντα χώρο του Αρείου Πάγου πρότεινε ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Βασίλης Νικόπουλος με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη.
Ο κ. Νικόπουλος ζήτησε την ανέγερση ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, καθώς είναι ο προστάτης του δικαστικού σώματος.
Στο έγγραφό του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου επικαλείται την πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει το 1988 ο τότε Σύνδεσμος Ανωτάτων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών, ο οποίος δεν προχώρησε λόγω αντιδράσεων, όπως και Νομοθετικό Διάταγμα του 1993 για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου που βρίσκεται το μέγαρο του ανώτατου δικαστηρίου για την ανέγερση του ιερού ναού.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δ. Γεωργακόπουλος προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκφράζοντας την αντίθεση της οργάνωσής του στην κατασκευή ναού οιουδήποτε θρησκεύματος στο χώρο των δικαστηρίων, ισχυριζόμενος ότι η Δικαιοσύνη είναι για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Η ανέγερση Ιερού Ναού στο περιβάλλοντα χώρο του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές και τα προσωπικά δεδομένα.

Σχόλια