Διάσταση απόψεων για τα προσωπικά δεδομένα, στα θέματα των απαλλαγών και του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης

0

Αντίθετες απόψεις εμφανίζουν πάνω σε δύο επίκαιρα θέματα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Δημ. Γουργουράκης.

Συγκεκριμένα, διάσταση απόψεων φαίνεται ότι υπάρχει στο θέμα της απαγόρευσης δημοσίευσης ονομάτων απαλλαγέντων παρανόμως από το συνταγματικό καθήκον εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους θητείας.

Ο κ. Κεδίκογλου επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ της δημοσίευσης, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετη την Αρχή, η οποία, ως γνωστόν εξετάζει το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης των ονομάτων υπό προϋποθέσεις.

Εξάλλου, διαμάχη φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει και για τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στον Αρειο Πάγο, καθώς με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Γουργουράκης ανέφερε ότι η Αρχή πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα εφημερίδων ότι στο ανώτατο δικαστήριο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τονίζοντας ότι κάθε εγκατάσταση παρόμοιου συστήματος απαιτεί οπωσδήποτε και γνωστοποίησή του προς την Αρχή.

Η παραπάνω επιστολή προκάλεσε την έκπληξη του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αρχή έχει ενημερωθεί σχετικά, ενώ επισήμανε ότι το νέο κλειστό κύκλωμα βρίσκεται στη φάση της εγκατάστασης και δεν λειτουργεί ακόμη.

Σχόλια