Διάταξη Υπ. Παιδείας για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βάση το 9. Εγκύκλιος για μηχανογραφικά

0

Με μεταβατική διάταξη του υπουργείου Παιδείας η βάση του 10 φαίνεται ότι θα μετατραπεί τελικά σε 9, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε ορισμένους υποψηφίους να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ως «επιλαχόντες». Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι υποψήφιοι να υποβάλλουν μηχανογραφικό.

Μετά από τα υψηλά ποσοστά εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση, καθώς και μπροστά στον κίνδυνο να υπολειτουργήσουν σχολές κυρίως των ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συμπληρώσει τις θέσεις που θα μείνουν κενές με επιλαχόντες.

Οι επιλαχόντες θα είναι εκείνοι που έχουν γράψει κάτω από τη βάση, αλλά η βαθμολογία τους κινείται από 9 και πάνω. Ο ακριβής αριθμός των επιλαχόντων θα οριστεί, αφού υπολογιστούν οι κενές θέσεις, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 13.000 κενές θέσεις.

Προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του αριθμού των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση (39.000 ή 42%).

Στην εγκύκλιο αυτή ζητείται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως της βαθμολογίας τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Σχόλια