Διεθνές συνέδριο για την προστασία μαρτύρων σε δίκες παράνομης διακίνησης ανθρώπων

0

Την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Περιφερειακού Συνεδρίου «Προστασία Μαρτύρων σε Δίκες Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων» κηρύσσει σήμερα το απόγευμα η υπουργός των Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το διεθνές συνέδριο διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Η εν λόγω διεθνής συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών και του διεθνούς εγκλήματος.

Στο συνέδριο συμμετέχουν, επίσης, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.

Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο αυτού του είδους του σε διεθνές επίπεδο και αναμένεται να λάβουν μέρος σ’ αυτό μέρος περί τους 60 συνέδρους από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο, χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία.

Από πλευράς Διεθνών Οργανισμών έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Διαπεριφερειακό Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών του ΟΗΕ (UNICRI) και τη EUROPOL.

Σχόλια