Διεκόπη για αύριο η δίκη των ειδικών φρουρών στο ΜΟΔ Άμφισσας

0

Δεκτό έκανε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας το αίτημα της υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου, ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα για σύντομη διακοπή της δίκης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και διήρκεσε μόλις μισή ώρα, αφού συνεργάτης του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος δεν μπορεί να παραστεί, καθώς συμμετέχει στη δίκη για την υπόθεση του Ντουζόν Ζάμιτ στη Μυτιλήνη, και ζητά ολιγοήμερη διακοπή. Η πολιτική αγωγή συναίνεσε στο αίτημα, ενώ κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν το κώλυμα της μητέρας του Αλέξανδρου, Τζίνας Τσαλικιάν να παραστεί, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας της γιαγιάς του αδικοχαμένου νεαρού. Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο αποφάσισε να ξανασυνεδριάσει αύριο, Παρασκευή.
Εξαιτίας της πολύκροτης δίκης, η Άμφισσα ήταν χθες αστυνομοκρατούμενη πόλη και τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο δρακόντεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε τοποθετηθεί μαγνητική πύλη για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων, η οποία μεταφέρθηκε από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Παρά τους φόβους για επεισόδια εξαιτίας της παρουσίας αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ως τις φυλακές, σημειώθηκαν μόνο μικροσυμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομικών.

Σχόλια