Διεκόπη για τις 21 Μαΐου η δίκη του ΕΛΑ

0

Διεκόπη για να συνεχιστεί στις 21 Μαΐου στο Πενταμελές Εφετείο η δεύτερη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ, λόγω κωλύματος του συνηγόρου ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι Αγγ.Κανάς, Κ.Αγαπίου, Ειρ.Αθανασάκη και ο Χρ.Τσιγαρίδας δικάζονται και για υποθέσεις σειράς εκρήξεων για τις οποίες σε πρώτο βαθμό έχουν αθωωθεί, αλλά ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου.
Αιτία της διακοπής ήταν σοβαρό κώλυμα για λόγους υγείας που δηλώθηκε στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη.
Οι κατηγορούμενοι έθεσαν θέμα στο δικαστήριο για τη μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο από την αίθουσα υψίστης ασφαλείας του Κορυδαλλού, τονίζοντας ότι όλοι τους είναι ελεύθεροι και δεν συντρέχει λόγος να διενεργούνται έλεγχοι στους ίδιους και στους παράγοντες της δίκης.
Επισήμαναν επίσης ότι αν η δίκη εκδικαστεί στην ειδική αίθουσα των φυλακών τίθεται θέμα ακυρότητάς της.
Το αίτημα για μεταφορά της δίκης θα τεθεί από την πλευρά των κατηγορουμένων επισήμως στο δικαστήριο κατά την επανάληψη της διαδικασίας.

Από τους 193 μάρτυρες που έχουν κλητευθεί ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι 113.

Απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά και βασική μάρτυρας κατηγορίας κ. Σοφία Κυριακίδου
Τη διαμαρτυρία του για τη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών έχει εκφράσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σχόλια