Δικαιόραμα Δικηγόρων: «Όχι στην υποχρεωτική ενοποίηση του Ταμείου Νομικών»

0

Δριμεία κριτική άσκησε η κίνηση «Δικαιόραμα Δικηγόρων» με επικεφαλής τον υποψήφιο για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νικόλα Κανελλόπουλο στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την υποχρεωτική ενοποίηση του Ταμείου Νομικών με άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
«Είμαστε αντίθετοι με τις προειλημμένες αποφάσεις και τους προσχηματικούς διαλόγους», αναφέρει η ανακοίνωση της κίνησης «Δικαιόραμα Δικηγόρων», η οποία τάσσεται υπέρ της διασφάλισης αξιοπρεπών συντάξεων και του δημοσίου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους Έλληνες.
Συγκεκριμένα, η κίνηση προτείνει την αύξηση των συντάξεων του δικηγορικού κλάδου και την προοδευτική σύγκλισή τους με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Επιπλέον, ζητεί την άρση των αδικιών μεταξύ των ασφαλισμένων πριν και μετά την 01/01/1993 και την αυτοδιαχείριση των πόρων και των αποθεματικών του Ταμείου Νομικών. Απευθύνει, παράλληλα, έκκληση για την πλήρη αναδιοργάνωση του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών ώστε να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.
«Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να θιγούν ή να φαλκιδευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας και η θετική προοπτική του Τ.Ν. Δεν δεχόμαστε καμία πολιτική αφαίμαξης των αποθεματικών του Τ.Ν. Αξιώνουμε από την πολιτεία να εκπληρώσει τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της προς την κοινωνική ασφάλιση και ειδικότερα, να καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων προς το Τ.Ν.», επισημαίνει η ανακοίνωση της κίνησης και προτείνει την άμεση σύγκληση της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «ώστε να τοποθετηθούν οι δικηγόροι επί του ασφαλιστικού και να λάβουν αποφάσεις».
Τέλος προτείνει 24ωρη προειδοποιητική αποχή για τις 12/12/2007.

Σχόλια