Δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την 56χρονη Βασιλική Κανελλοπούλου, η οποία είχε κατ΄ επανάληψη καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια σε ποινή φυλάκισης για συκοφαντική δυσφήμιση πλαστικού χειρούργου.

Η 56χρονη είχε περιγράψει στα μέσα ενημέρωσης τις συνέπειες που είχε στην προσωπική της ζωή η αποτυχημένη πλαστική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Η Βασιλική Κανελλοπούλου προσέφυγε κατά της Ελλάδος και το Δικαστήριο της επιδίκασε συνολική αποζημίωση 8.500 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης καταδίκης της.

«Τα ελληνικά δικαστήρια δεν υπολόγισαν το μέγεθος της οδύνης που διακατείχε την κ. Κανελλοπούλου, όταν έκανε τις δηλώσεις της», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης, που κρίνει ότι «η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ισχύει δε ακόμη και για τη διάδοση πληροφοριών που θίγουν, σοκάρουν ή προκαλούν ανησυχία».

«Δεν κρύβω ότι είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά που ένιωσα όταν έμαθα για την απόφαση. Αλλά, πιστέψτε με ότι οι πόνοι που νιώθω εξαιτίας της βλάβης που έχω υποστεί από εκείνη την επέμβαση δεν με αφήνουν ούτε να εκφράσω όπως εγώ θα ήθελα τη χαρά μου. Η ζωή μου από τότε είναι μία κόλαση. Και σαν να μην έφτανε το μαρτύριο που περνώ, στα δικαστήρια που πήγα μετά τη μήνυση του γιατρού με έκριναν ένοχη γιατί μίλησα για όσα πέρασα και για όσα ζω…», τόνισε στα ΝΕΑ η Βασιλική Κανελλοπούλου.

Από τον Ιούλιο του 2001 η Βασιλική Κανελλοπούλου έχει προσφύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση από τον γιατρό για τη βλάβη που της προκάλεσε, αλλά το σκέλος αυτό της υπόθεσής της εκκρεμεί ακόμη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σχόλια