Δικαστική απόφαση «φρενάρει» τους πλειστηριασμούς

0

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί ακινήτων όταν διαπιστώνονται παρανομίες στον τρόπο εφαρμογής του τελευταίου νόμου 3259/04 που επανακαθόρισε την αποπληρωμή χρεών που είχαν διογκωθεί με «πανωτόκια».

Τα παραπάνω όρισε δικαστική απόφαση Εφετείου, η οποία έκρινε παράνομη και άκυρη κάθε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης που ξεκίνησαν οι τράπεζες, πριν να απαντήσουν στους δανειολήπτες αν μπορούσαν να υπαχθούν και με ποιον τρόπο στις ρυθμίσεις του ν. 3259/04.

Μάλιστα το δικαστήριο θεωρεί άκυρη την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό, ακόμα και στην περίπτωση που ένας δανειολήπτης είχε τέτοιου είδους ή ύψους δάνειο που δεν μπορούσε να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3259/04, ωστόσο η τράπεζα ξεκίνησε τις σε βάρος του διαδικασίες πριν τον ενημερώσει πλήρως για το ότι δεν μπορούσε να γίνει στην περίπτωσή του κάποιος διακανονισμός για το ύψος και τον τρόπο αποπληρωμής της οφειλής.

Η απόφαση έρχεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι βρέθηκαν υπερχρεωμένοι εξαιτίας των πανωτοκίων και έχασαν την περιουσία τους μέσα από διαδικασίες που παραβιάζουν τον νόμο και τα δικαιώματά τους.

Σχόλια