Δικαστήρια Πειραιά: Kαθυστερεί η δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων

0

Καθυστερεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Lawnet.gr, η δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Πειραιά, αν και έχουν λάβει όλες τις σχετικές υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο προσφυγές [Link] εκ μέρους δύο Δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίοι στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο των παλαιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Τα δύο μέλη του ΔΣΠ ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η από 24.9.2013 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία ανατέθηκε στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» η μελέτη, δημοπράτηση, κ.λπ. των αναγκών εργασιών στέγασης των Δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο παλαιό κτίριο της Κεράνης, καθώς όπως υποστηρίζουν ο υπουργός Δικαιοσύνης αναρμοδίως εξέδωσε απόφαση με την οποία αναθέτει στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» την μελέτη, κ.λπ. του παλαιού κτιρίου της Κεράνης, καθώς η εν λόγω εταιρεία από το 2009 έχει μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του υπουργού Υποδομών.

 

Σχόλια