Δικηγόρος κατά εφέτη για κακοδικία

0

Ο δικηγόρος και πρώην ευρωβουλευτής, Ι. Σταμούλης υπέβαλε αγωγή κακοδικίας κατά του εφέτη ανακριτή Ι. Σίδερη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο Ι. Σταμούλης κατηγορεί τον εφέτη ανακριτή για κατάχρηση εξουσίας και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η αγωγή αναφέρεται στις ανακριτικές ενέργειες οι οποίες έγιναν στην υπόθεση της αγοραπωλησίας έκτασης στη θέση Αιξωνή στη Γλυφάδα, που κατέληξαν με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος (σχεδόν όλων) των δικηγόρων οι οποίοι ασχολήθηκαν δικαστικά με τη δικογραφία, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σταμούλης.

Η αγωγή θα εκδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας στη συζήτηση που έχει οριστεί να γίνει στις 2 Δεκεμβρίου. Ο πρώην ευρωβουλευτής διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Για την αγοραπωλησία της μεγάλης έκτασης, την οποία το ελληνικό δημόσιο θεωρεί δασική, έχουν κατηγορηθεί 20 άτομα, ενώ κρατήθηκαν προσωρινά μετά τις απολογίες τους έξι από αυτούς.

Στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται τέσσερις γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών (κ.κ. Σταμούλης, Λυκουρέζος κ.λπ.), οι οποίοι είχαν υπερασπιστεί τους εμφανιζόμενους ιδιώτες-αγοραστές στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Οι ιδιώτες καταδικάστηκαν πρωτοδίκως από το Εφετείο επειδή κρίθηκε ότι βάσει πλαστών εγγράφων κατάφεραν να μεταγράψουν τον τίτλο ιδιοκτησίας στο υποθηκοφυλακείο.

Σχόλια