Δικ.Υπάλληλοι: 2ωρες διακοπές συνεδριάσεων ακροατηρίων σε όλη τη χώρα 11-15 Ιανουαρίου

0

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος “καλεί σε μαζική συμμετοχή σε 2ωρες προειδοποιητικές ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από ώρα 09.00 έως 11.00 για την εβδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ 11 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει : ” Στόχος μας είναι η ανάδειξη (πέραν των θεσμικών, οικονομικών) και των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου μας και της Γραμματείας των Δικαστηρίων, που προκύπτουν ΚΥΡΙΩΣ από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κ.Πολ.Δ κλπ).
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζει τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό (3.200 κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων)
Επίσης, σας θυμίζουμε την απόφαση του συνεδρίου για τη μη συμμετοχή μας σε διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας των συμπολιτών μας.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την απόφαση να ξηλώσει ότι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων). Παλεύουμε με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ενάντια στις προθέσεις της, για το ξήλωμα των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών κλπ κατακτήσεων που έχουν απομείνει”.

Σχόλια