Δηλώσεις Αν. Παπαληγούρα στη Σύνοδο του ΟΣΕΠ

0

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια, στις χώρες μέλη του ΟΣΕΠ, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, μιλώντας στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών – μελών του Οργανισμού, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Ελλάδα στα 24 χρόνια συμμετοχής της στην ΕΕ, προώθησε την ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου στην εθνική νομοθεσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι στον τομέα της Δικαιοσύνης έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη συνεργασία με τις περισσότερες από τις χώρες – μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε τα εξής: «είναι προφανές ότι απαιτούνται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να εφαρμοσθούν οι οικονομικές, νομικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στις κοινωνίες των χωρών – μελών της περιοχής μας ως προς την απονομή του Δικαίου, τη δημόσια διοίκηση, το ίδιο το κράτος. Είναι όμως προϋπόθεση για να επιτύχουμε μια δίκαιη οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη. Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολυπολιτισμική κοινωνία, την ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας, αποτελούν τη φυσική ραχοκοκαλιά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, φυσικά με τον τρόπο και με τους ρυθμούς που κάθε χώρα παρούσα στη σημερινή Σύνοδο θα αποφασίσει ανάλογα με τις εσωτερικές της συνθήκες».

Σχόλια