Δηλώσεις Σουφλιά για το άρθρο 24 και τα νέα νομοσχέδια του Υπουργείου

0

Νέα διατύπωση για το άρθρο 24 ζήτησε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιος Σουφλιάς, κατά τις πρώτες δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης.

Ο κ. Σουφλιάς χαρακτήρισε ως υποκρισία, που δεν προστατεύει τελικά το δάσος, το να γίνει η οριοθέτηση των δασών με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945, που απέχουν πολύ από την οικιστική και αγροτική πραγματικότητα της χώρας όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να ληφθούν ως χρόνος έναρξης της οριοθέτησης των δασών τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 1960, (με τις αεροφωτογραφίες που πάρθηκαν την εποχή εκείνη), χωρίς να υπάρχει ανάγκη να αλλάξει τίποτα άλλο στο άρθρο 24.

Παράλληλα, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αφορά την κύρωση της σύμβασης για το οδικό έργο Κορίνθου – Πατρών, θα περιέχεται τροπολογία που θα απαγορεύει την αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων στις καμένες περιοχές, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει σε όλες τις καμένες περιοχές και όχι μόνο στην Πάρνηθα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στις προτεραιότητες του υπουργείου στη νέα κυβερνητική θητεία, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που έχουν σχέση με τους τομείς της Χωροταξίας και του Περιβάλλοντος στην προώθηση και ολοκλήρωση των χωροταξικών σχεδίων, του Εθνικού Κτηματολογίου και του Δασολογίου, των μέτρων αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών και στις αλλαγές της πολεοδομικής νομοθεσίας που θα συνοδευτούν από την αναθεώρηση του τρόπου έκδοσης των οικοδομικών αδειών.

Σχόλια