Δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας για το νέο πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς

0

Σε επίσημη δήλωση προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλας, μετά την παραλαβή του σχεδίου νόμου που εκπόνησε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, για την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ποινικών διατάξεων, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο κ. Σούρλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος και αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι υφίστανται πλέον όλες οι προϋποθέσεις, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς διεθνούς επιτήρησης, που της έχει επιβληθεί, σχετικά με τις πρακτικές διαφθοράς.
«Με αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει και ρυθμίσεις περί δωροδοκίας και πολιτικού χρήματος και το οποίο ανταποκρίνεται στις συστάσεις, αλλά και τις συμβάσεις των διεθνών οργανισμών για θέματα διαφθοράς, όχι μόνο βγαίνουμε από τη βαριά σκιά της επιτήρησης, αλλά θέτουμε τις σύγχρονες βάσεις για την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και την επικράτηση της διαφάνειας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας, τόσο για το υπουργείο, όσο και για την κυβέρνησή, στο σύνολό της.
Σημειώνεται τέλος, ότι το σχέδιο νόμου διαβιβάστηκε ήδη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Αθανασίου, προκειμένου να προωθηθεί περαιτέρω.