Δηλώσεις του προέδρου του ΑΠ Γ. Κάπου για το παραδικαστικό κύκλωμα

0

Ανακοίνωση σχετικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύπαρξη δικαστικών κυκλωμάτων και επίορκων δικαστών εξέδωσε χτες ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος.

Στην ανακοίνωση, ο κ. Κάπος σημειώνει πως «πρέπει να γίνει σαφές ότι τίποτε εκ των αποκαλυπτομένων ήδη σοβαρών πράξεων δεν ήταν γνωστό, τόσο στα αρμόδια για τον έλεγχο όργανα, όσο και στους εκ του νόμου έχοντες την εποπτεία επί της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης. Πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι οι πάντες ότι τα αρμόδια όργανα και η ηγεσία της Δικαιοσύνης, και μόνο αυτή κατά το Σύνταγμα, εξετάζουν εξαντλητικά όλες τις εμφανισθείσες και εμφανιζόμενες εκτροπές δικαστών από το δικαστικό ήθος και το υπηρεσιακό καθήκον… Καίτοι δε, τεκμηριωμένα πλέον μπορεί να δηλωθεί ότι ο αριθμός των εκ του όρκου των εκτραπέντων δικαστών είναι τέτοιος ώστε δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρεώνεται την εκτροπή το Δικαστικό Σώμα, υπάρχει αμετακίνητη θέληση αλλά και δύναμη για την πλήρη κάθαρση του Σώματος οποιοσδήποτε και αν είναι ο αριθμός των επίορκων».

Ο κ. Κάπος καταλήγει σημειώνοντας ότι «κατά την εξέταση τόσο των ενδεχόμενων πειθαρχικών αγωγών, όσο και των παραπομπών για οριστική παύση, ο Αρειος Πάγος εγγυητής της νομιμότητας στηρίζεται μόνο σε αποδεικτικά μέσα αναγνωριζόμενα από το νόμο».

Σχόλια