Δήλωση του ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης για το δικαστικό μέγαρο Πειραιά

0

«Εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα με δηλώσεις που αποδίδονται στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη σχετικά με ενδεχόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άρση της απόφασής του προς παραχώρηση της Ραλλείου Σχολής για τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά γνωρίζει ότι γίνονται ενέργειες για την επίσπευση της διαδικασίας. Εξάλλου, και ο ίδιος ήταν παρών σε διευρυμένη συνάντηση με αρμόδιους πολιτικούς και διοικητικούς φορείς,  που διεξήχθη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 24/11/2017.

Είναι απορίας άξιο ότι καταλογίζονται δήθεν καθυστερήσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου, όταν μάλιστα έγγραφο του Δήμου Πειραιά που απαντά σε ερωτήματα για τους όρους της παραχώρησης αποστάλθηκε  μετά την παραπάνω συνάντηση μόλις στις 6/12/17, δηλαδή έναν χρόνο περίπου μετά από την αποστολή των ερωτημάτων από το Υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, απαντώντας στην εύλογη αγωνία κάθε ενδιαφερομένου, ενημερώνουμε ότι η υπόθεση της παραχώρησης βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισής της από τα αρμόδια όργανα, με πρώτιστο μέλημα να εξασφαλιστούν πλήρως όλες οι παράμετροι για την μετατροπή του υφιστάμενου χώρου σε ένα λειτουργικό και ασφαλές κτίριο».

Σχόλια