Δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας και αύξηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

0

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτη και τον υπουργό Δημοσίας τάξης, κ. Ν. Δένδια συναντήθηκε εχθές ο Πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα του χώρου της Δικαιοσύνης και κυρίως, το ζήτημα της ασφάλειας των φυλακών.

Οι τρεις πολιτικοί αποφάσισαν τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και την οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας, όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

«Αποφασίστηκε από τον Πρωθυπουργό σε συνεργασία μαζί μας, η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές. Έτσι πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η αίσθηση ασφαλείας των πολιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε γεγονότα άλλα, όπως αυτό των Τρικάλων» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επίσης, ο κ. Ρουπακιώτης επεσήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων καθώς σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η αναλογία υπαλλήλων προς τους κρατούμενους είναι ένας προς 300 και πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Σχόλια