Δημιουργία νέου «Tειρεσία» για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά Ταμεία

0

Τη δημιουργία της λίστας με τα ονόματα των οφειλετών τω ασφαλιστικών ταμείων εξετάζει ο υπουργός Σ. Tσιτουρίδης σε συνεργασία με τη Γραμματεία Kοινωνικών Aσφαλίσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τη διασφάλιση των εσόδων των ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροαποφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Κύκλοι του Υπουργείου υποστηρίζουν ότι η δημιουργία αυτού του νέου «Τειρεσία» θα κινητοποιήσει τους οφειλέτες των ταμείων για τη ταχύτερη ρύθμιση των οφειλών τους, καθώς σε περίπτωση που δεν το πράξουν θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των εισφορών και των προστίμων.

Η δημιουργία του νέου «Tειρεσία» ενδέχεται να ανακοινωθεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις των χρεών, που θα γίνει αρχές Οκτώβρη, ενώ πρόκειται να συζητηθεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα με τους κοινωνικούς εταίρους καθώς η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να φέρει στη Bουλή νέο νομοσχέδιο (για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής) όπου θα προβλέψει τη σχετική νομοθετική διάταξη.

Σχόλια