Δήμοι και δημότες προσφεύγουν στο ΣτΕ για τις αναδασωτέες εκτάσεις στην Αττική

0

Ο δήμος Χολαργού και επτά δημότες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την οποία εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση οι εκτάσεις που καταλαμβάνει στον Υμηττό η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ, όπως και έκταση 62,50 στρεμμάτων που χαρακτηρίστηκε αγροτική.

Με αυτή την απόφαση του γγ περιφέρειας Αττικής κηρύχθηκαν αναδασωτέες, εκτάσεις 1.073 στρεμμάτων στις θέσεις Πετροκόρακας και Άγιος Ιωάννης Θεολόγος που κάηκαν από την πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα, στο ΣτΕ προσέφυγε ο Σύλλογος Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων και 70 κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του γγ περιφέρειας Αττικής που κήρυξε αναδασωτέα έκταση 9.408 στρεμμάτων στη θέση Αγιος Σύλλας, Αγιος Παντελεήμων, Κοκκιναράς και Λάκκα Ρήγα στην Πεντέλη.

Οι κάτοικοι των Μελισσίων υποστηρίζουν ότι αντισυνταγματικά και παράνομα οι περιοχές αυτές κηρύχθηκαν αναδασωτέες, καθώς δεν είχαν ποτέ δασικό χαρακτήρα.

Σχόλια