Δήμος Ελληνικού και δικηγόροι κατά του Κανόε-Καγιάκ

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο Δήμος Ελληνικού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση κοινής υπουργικής απόφασης για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων που αφορά στην «μεταολυμπιακή χρήση της ολυμπιακής εγκατάστασης Κανόε – Καγιάκ Σλάλομ στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού».

Στην σχετική αίτησή τους υποστηρίζουν ότι στην συγκεκριμένη έκταση θα κατασκευαστεί νέο θεματικό πάρκο – υδροπάρκο και θα λειτουργούν επίσης εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα με παράλληλες αθλητικές, εμπορικές χρήσεις υποστηρικτικές των χώρων, χώροι στάθμευσης κ.λπ που λόγω της φύσης και του μεγέθους τους θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων των Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΔΣΑ και το Δήμο Ελληνικού για την υλοποίηση των παραπάνω έργων δεν υπάρχει συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός ούτε και επιστημονική πολεοδομική μελέτη που να αιτιολογεί την αλλαγή χρήσεων, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Η προσφυγή αναφέρει ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση παραβιάζει την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης και καταργεί την αποκλειστική χρήση πρασίνου.